Tennis / Padel / Badminton /
Squash / Tafeltennis

New Balls! Quiet, please!  

Wie zot is van tennis zal deze quotes ongetwijfeld kennen van de grandslamtoornooien. Bij Topsport vind je alles wat je nodig hebt, voor zowel de jongste spelertjes als de meest doorwinterde interclubspelers: schoenen, rackets, kledij, grips, ballen en andere accessoires. Wij hersnaren ook je favoriete racket.

Ook voor de andere racketsporten ben je bij ons aan het goede adres voor zowel kledij als materiaal. Ben je bijvoorbeeld ook in de ban van de nieuwste hype Padel? Of ligt jouw hart bij squash of badminton? Bij Topsport vind je alles voor de perfecte uitrusting. Kom dus zeker langs!  

Snaarrackets

Materiaal

Snaarrackets (tennis, badminton, squash)

Bij elke racketsport kan je in de winkel ook de nodige attributen zoals grips, ballen, shuttles of draagtassen vinden. Onze specialisten helpen je daarbij graag verder. Op onze racketsport afdeling krijg je een technische uitleg en service door specialisten met een persoonlijk advies op maat.

Wie start met tennis of al een aantal jaren speelt, weet dat er veel afhangt van de racket. Maar het is niet omdat die toptennisser tijdens de Grandslamtornooien met racket X de pannen van het dak speelt, dat die racket jou ook beter doet tennissen. 

Tijdens het keuzeproces voor een racket kijken we altijd naar de speler zelf en vragen we naar zijn niveau. Iemand met een iets hoger niveau of ranking gaan we in ons gamma technische rackets kijken (die kaders zijn iets dunner en de balans ligt ook iets anders waardoor je als speler ook iets meer controle hebt). Of wil je meer ‘power, dan kijken we naar een grotere vorm. Een recreatieve speler zullen we meer de ‘allround’ racket voorstellen. We kijken naar het gewicht van de racket. Pas dan volgt materiaal en kan je in verschillende prijsklasse jouw keuze verfijnen. 

Voor de jeugd (tot 12 jaar) bieden we aangepast gamma rackets die hun lichaam niet te veel belasten. 

Nadien maken we ook een verschil met de besnaring. In ons gamma vind je uiteraard voorbesnaarde exemplaren (meestal voor recreatieve spelers) maar je kan evengoed het racket kiezen en de besnaring naar keuze op de racket laten steken. Wij doen dit in de winkel zelf met polyestersnaren, multifilament en natuursnaren. De tweede soort is iets minder belastend voor de arm. Het besnaren doen we voor zowel tennisrackets, squash als badmintonrackets. 
 

Padelrackets

PADEL 

De hype van de voorbije maanden. Elke tennisclub zal op dit moment wellicht al minstens één padelplein hebben. In onze racketsport corner hebben we een uitgebreid aanbod met starters padelrackets voor beginners tot de duurdere exemplaren. 

Bij zo’n racket zijn er drie aspecten om rekening mee te houden: het materiaal, het gevoel (of het gewicht en de flexibiliteit van het racket) en de vorm. Een rondere vorm is voor de iets meer defensieve speler, terwijl een racket in diamantvorm je iets aanvallender laat spelen. Specifiek voor padel zijn de padelballen. Die zijn iets softer en lichter dan de klassieke tennisballen. En dat is nodig, want mocht je met je padel met volle kracht op tegen een gewone tennisbal slaan, dan is de kans groot dat de impact op jouw padel nefast is. 

Net als bij tennis, zijn er bij padel ook lichtere rackets voor jeugdspelers. Daarvan hebben we ook diverse exemplaren in stock. 
 

Tennisschoen

Schoenen

Een tennisschoen legt minder nadruk op schokdemping zoals bij een loopschoen, maar is belangrijk voor de stabiliteit. In ons gamma is er voor elk wat wils, zowel in prijsklasse als in keuze voor de ondergrond waarop gespeeld wordt. De meeste klanten kiezen voor gravel (die qua grip ook uitermate geschikt zijn om padel mee te spelen) of all court. Ook voor tapijtschoenen (met volledig gladde zolen) kan je bij ons terecht. 

Dit vindt u misschien interessant

Ontdek meer info en nieuws