Ben jij een topspits in wording met dezelfde voetbalschoenen als Lukaku?

Met het Europees kampioenschap voetbal dat in de eindfase komt, en met het nieuwe voetbalseizoen dat in aantocht is, is het voor veel jongeren tijd om een nieuw paar voetbalschoenen aan te kopen. Ze willen dan vaak hetzelfde model als hun idolen, maar dat is niet altijd een goed idee.
 

“Ik wil dezelfde schoenen als Lukaku”

Het is logisch dat jonge spelers opkijken naar hun idolen. Elke vader moet maar eens aan zijn eigen jeugdjaren terugdenken. Wellicht had jij ook een poster met jouw favoriete club of speler aan de muur hangen. Ondertussen is de marketing rond spelers sterk geëvolueerd en zijn topvoetballers ‘merkambassadeurs’ en prijzen ze bepaalde producten aan. Zoals voetbalschoenen. Dat werkt, want in de winkel zeggen jonge spelertjes vaak: “ik wil hetzelfde model voetbalschoenen als Lukaku”, met daarachter het merk en het exacte model. We staan soms versteld van de kennis bij die jonge gasten.

Elke voet is anders … dus passen

We willen hen niet teleurstellen, maar toch is dat niet altijd de beste keuze. En dat heeft niets met budget te maken, maar alles met de vorm van jouw voet. Elke voet is anders. Je kan een brede of smalle voet hebben, een hoge wreef, positie van het enkelgewricht, … Dat maakt dat passen altijd noodzakelijk is om de ideale voetbalschoen te vinden. Eentje die goed rond je voet past en de nodige ondersteuning geeft aan de enkel. Want als die voetbalschoen perfect past, dan voel je haast niet dat je een schoen aanhebt en zal je balbeheersing beter zijn. Misschien prijs jij dan in de toekomst als topspits ook je favoriete paar voetbalschoenen aan!

Dus ons advies: eerst passen … om op het veld beter te kunnen passen ;-)

Ontdek meer info en nieuws