Hanne Verbruggen met Topsport naar de Olympische Spelen

Net voor ze binnen enkele weken naar de Olympische Spelen in Japen vertrekt, komt Hanne Verbruggen nog even onze winkel binnengestapt. De 28-jarige atlete zit in de laatste rechte lijn van haar voorbereiding voor de Olympische marathon. Een ideaal moment om haar enkele vragen te stellen. 
 

Hanne, de Olympische Spelen komen eraan voor jou...

Hanne: “Eigenlijk is dat zot. Ik heb pas vijf jaar geleden (in 2015) de draad terug opgepikt. In mijn jeugdjaren deed ik atletiek, maar ben daar toen aan het begin van de middelbare school mee gestopt. En nu mag ik direct naar het grootste sportevenement ter wereld. Totaal onverwacht liep ik in december 2020 een persoonlijk record en bleef daarbij onder de limiet voor Tokio.”

Zitten er winstkansen in voor jou? 

Hanne: “Dat is misschien net te hoog gegrepen. Maar het zal vooral een tactische race worden, nog meer dan anders op zo’n kampioenschap. En daarbij zal niet de snelste atleet de marathon winnen, maar degene die het beste zijn race opbouwt in zulke weersomstandigheden. Het is immers niet alleen warm, maar de luchtvochtigheid is ook hoog.”

Vrouwen en schoenen, dat gaat goed samen. Maar hoe zit dat met vrouwen en sportschoenen? 

Hanne: “Ja, dat sijpelt wel een beetje door. Bij mij althans. Uiteraard heb ik als atlete meerdere sportschoenen staan. Je hebt spikes, schoenen voor op straat te lopen, wedstrijdschoenen. Ik voel me momenteel heel goed bij één merk, en ik heb dan wel graag verschillende kleuren om uit te kiezen. Sowieso, aals je zoals ik veel loopt, dan ‘verslijten’ je loopschoenen heel snel. Ik denk dat ik per jaar toch wel een tiental paar sportschoen mag weggooien, omdat ze totaal opgebruikt zijn.”

Waarom kies jij voor Topsport? 

Hanne: ik heb Topsport – zoals velen denk ik - leren kennen via de atletiekclub. En zo kom je hier in de winkel terecht. Wat niet evident is, want het is een klein uurtje rijden van bij me thuis. Maar ik heb die verplaatsing ervoor over omdat de service hier zo goed is. Het team dat zich bezighoudt met het assortiment lopen en atletiek zit zelf al jaar en dag in de loopwereld. Dus die hebben kennis ter zake en proberen me altijd zo goed mogelijk te helpen. Ik kom ook veel liever naar de winkel dan ergens online te shoppen. Ik wil de mensen zien, hen om advies vragen en genieten van de service die ze alleen ter plaatse kunnen bieden. En het mooie is: datzelfde advies geven ze ook aan de recreant-loper. Als vrienden en kennissen mij vragen waar ze hun sportschoenen moeten kopen, stuur ik hen door naar hier. En als ik hen nadien terugzie, zeggen ze: Bedankt Hanne. De winkel was echt een goede tip.”

“Ik voel me hier goed en wordt telkens goed begeleid bij Topsport. Ik zou ze niet willen missen. Meer zelfs, ik heb eens de mogelijkheid gehad om met door een bekend merk uit de sportwereld te laten sponsoren, maar ik blijf trouw aan Topsport. Wat ik enorm waardeer aan dit team van Topsport is dat ze mijn prestaties op de voet volgen en als sponsor ook fier zijn op mijn prestaties. Ze laten dit ook zien, ook al heb ik dan bijvoorbeeld de wedstrijd niet gewonnen.”

Wij kijken al uit naar de Olympische marathon. Bedankt en veel succes Hanne. 

Hanne Verbruggen

Ontdek meer info en nieuws