Wintersport

Let it snow!

Want zonder sneeuw geen wintersport. In de sneeuw carven, slalommen of tricks uitvoeren, …  Ontdek ons aanbod ski’s, snowboards, boots en beschermingsmateriaal om in de winter op de piste uit te blinken. Wij bieden ook een onderhoudsservice aan: met het juiste onderhoud kan jouw materiaal immers jarenlang meegaan.  

Liever huren? Geen probleem: wij hebben een ruim aanbod aan skimateriaal om voor een korte of langere periode te huren.  

Tijdens het skiseizoen ontdek je ons aanbod helemaal achteraan in de winkel. Kom dus zeker eens langs!  

Skibotten

Skibotten

Tot 30% beter skiën met de juiste bot

De skibot is de meest moeilijke schoen om te kopen. Het opmeten van jouw voeten cruciaal is om comfortabel op de latten te staan. Iedere voet verschilt en via een nauwkeurige voetmeting krijgen wij een juist beeld van de lengte, breedte, de vorm, de hoogte van de wreef. De grootste fout die mensen maken is de skibotten te groot of te breed komen. Vervolgens spannen ze die aan zodat ze op die paar punten (te) veel spannen.

Door onze voetmeting is zoeken we in het immense assortiment de schoen die perfect past bij jouw voet. En dan pas – als het nog nodig is – gaan we de bootfititng toepassen met op maat gemaakte ondersteuning. Hierdoor heb je de hele vakantie geen last en heb je een goed gevoel bij het skiën. Skiën gaat ook vlotter, want je stuur met je bot en je ski’s zullen dan sneller reageren op jouw druk in de skibot. We overdrijven niet als dat jou 30% beter doet skiën. 

Skilatten

Welke latten kies ik? 

Onze eerste vraag die de specialist stelt klinkt misschien een beetje stout: Wil je buiten de piste, in de diepsneeuw , ga je graag snel of maak je liever jumps . Dat geeft ons al een idee. Om dan vervolgens de ideale skilat te bepalen, is vandaag de dag jouw skiniveau minder doorslaggevend in de keuze. Wij kijken altijd naar de gestalte, het gewicht en de leeftijd van de klant.

Een All Mountain is een veelzijdige skilat waarmee je overal goed en comfortabel kan skiën. In tegenstelling tot latten uit ons racesegment is een All Mountain skilat iets bredere (tussen 72 en 82mm) onder de voet. Dit maakt hen heel comfortabel en toegankelijk voor een breed publiek. Naast de soort ski is er uiteraard ook de materiaalkeuze en de lengte van de ski’s. Tegenwoordig raden we – dankzij de All Mount ski-types – aan om een langere ski te kiezen. Want hoe langer, hoe groter het glijoppervlak en hoe sneller je kan. Pas in laatste instantie kijken we naar het merk.

Dus: met de juiste bot kan je beter sturen en met de juiste lat glijd je beter en sneller. 3x Wow-factor waardoor je meer geniet van je skivakantie!

Hierbij helpt dat de ski's goed zijn onderhouden. Zijkanten scherp, glijoppervlak vrij van putjes en voorzien van wax. Wat wij bij Topsport uiteraard allemaal zelf doen.
 

Skilatten
boards

Snowboards

Freeride , Freestyle  en alles daartussen

De keuze van het juiste snowboard is niet zo moeilijk. Maar dan ook weer niet zo eenvoudig als " omdat ik het mooi vind".

Toegegeven, met de massa informatie over ideale lengte, breedte, vorm, stijfheid, enz kan je soms het bos door de besneeuwde bomen niet meer zien. Er blijven echter de basisregels. Hoe korter het board , hoe wendbaarder, hoe langer hoe meer drijfvermogen . Stijfheid, vorm en shape versterken die eigenschappen dan nog eens. Alles hangt dus af wat je zelf het liefste doet, of de combinatie van je voorkeuren. Je zal zien, wij hebben voor elk wat wils, en dat in verschillende merken. 

Boots en bindingen

Tussen board en boarder? 

Het verhaal van de sterkte van de ketting en de zwakste schakel. Je supershape, superstiff board gaat met jou een loopje als je het niet in toom kan houden met de juiste boots en bindings. Jumps en tricks doe je best niet met highflex freeride boots.  Combineer door de merken heen jouw persoonlijk set . Er zijn steeds meerdere mogelijkheden en opties . Maar maak dat de schakels van heel de ketting gelijkwaardig zijn !

 

boots en bindingen

Kan ik mijn latten, boots en snowboard huren? 

Topsport Lebbeke staat bekend om zijn ruim aanbod skimateriaal. Het is een technisch artikel dus kan je perfect beginnen met huren. Elk jaar bedienen wij duizend skiërs die op wintersport vertrekken. Wij voorzien in de huur degelijk materiaal aan een heel scherpe huurprijs. Huren in een skioord is snel 50 tot 75% duurder. 

Topsport huurprijzen 

Daarbij volgen wij net hetzelfde meettraject zodat je de voor jou juiste skibot en skilat of board krijgt. Het ander voordeel van bij Topsport Lebbeke te huren in plaats van in het skioord, is dat wij maatwerk afleveren en tijd maken om jou te begeleiden. Je bent geen nummer. Bovendien win je ter plaatse tijd omdat je al je materiaal al hebt. Waardoor je langer op de piste kan staan. Gewoon je gereserveerde materiaal 1 à 2 dagen op voorhand ophalen en na je thuiskomst terugbrengen. 

Skimateriaal

Andere materialen

Skibril

In tegenstelling tot wat je zou denken, is de skibril geen fashion-item. Het is een technisch artikel dat je toelaat om in verschillende weersomstandigheden de berg af te komen. Want plots kan de zon achter een wolk verdwijnen, duikt er mist op in een zone of blaast de wind sneeuw op. Een goede bril bestaat uit dubbelglas, heeft een anti-aandamplaag en liefst ook kleurenfilters die in een witte omgeving meer reliëf kan laten zien.

Skihelm

Een helm dient in eerste instantie voor jouw veiligheid, maar daar wordt al vaker eens gekeken of die past bij de skikledij. Toch besteden wij er veel aandacht aan want elk hoofd is anders. Het kan groter of kleiner zijn, maar ook nog eens een andere vorm hebben: iets ronder, rechthoekiger of ovaler. Zeker bij skiën speelt de juiste pasvorm van de helm een grote rol – meer dan bij fietsen. Als skiër draag je die immers een hele dag. Als die goed zit, kan heb je het gevoel dat je geen helm ophebt.

Ontdek meer info en nieuws

Save the date! Op vrijdag 1 december openen we de deuren van onze gloednieuwe winkel op de