Wist je dat er bij het kiezen van de juiste skiboots veel meer factoren van belang zijn dan enkel het merk of het niveau waarop je skiet? Tal van parameters bepalen hoe comfortabel je op de piste naar beneden komt.

De keuze voor een bepaalde boot kan het verschil betekenen tussen pijnlijke voeten en een aangename ski-ervaring. Bij Topsport hebben we de experts en de tools in huis om een schoen samen te stellen die perfect bij je profiel past. Hiervoor meten we je voeten stap voor stap …

  1. Een 2D/3D-scan analyseert je voet

    We beginnen met een voetscan die een duidelijk beeld geeft van alle afmetingen en vereisten van je voeten. De scan meet parameters zoals breedte en lengte, maar toont ook of je nood hebt aan extra ondersteuning (bijvoorbeeld met een steunzool). Dankzij de scan zien we ook meteen of je voeten van elkaar verschillen. Het is immers niet ongewoon dat parameters lichtjes afwijken, maar daar moeten we bij het samenstellen van de skiboots natuurlijk ook rekening mee houden.

    Uiteraard luisteren we graag naar jouw verwachtingen en ervaringen als skiër, maar we gaan nooit met die informatie aan de slag zonder alles eerst zelf af te toetsen. Het beeldmateriaal krijg je uiteraard te zien, zodat je begrijpt waarom we bepaalde aanbevelingen doen.

  2. Na de opmeting selecteren we mogelijke skiboots

    Zodra we een goed beeld hebben van de grootte, vorm en stand van je voeten, combineren we dit met de kennis van onze ervaren medewerkers. In ons aanbod hebben we niet enkel boots in verschillende kleuren, flexen en skiniveaus, we hebben in de eerste plaats een ruim gamma schoenen voor allerlei voeten en mensen. Trouwens, niet enkel je voet is belangrijk in de keuze voor een schoen, ook je lichaamsbouw kan bepalend zijn voor de manier waarop je in je skiboots staat. Iemand die groot en slank is, heeft een andere schoen nodig dan iemand die kleiner is of wat meer gewicht meedraagt.

    Natuurlijk zijn we geen waarzeggers en kunnen we ook na de analyse niet zomaar de perfecte boot uit de rekken tevoorschijn toveren. Wel stelt de opmeting ons in staat om zo’n 75% van alle schoenen te elimineren, zodat je gerichter kunt kiezen en niet eindeloos moet passen. Als je te veel schoenen moet uittesten, ga je na een tijdje immers niet meer kunnen beoordelen of de boot al dan niet goed aanvoelt.

  3. Kleine bijwerkingen en steunzolen op maat

    Je hebt de juiste skischoen gevonden? Mooi, maar daarmee is ons werk nog niet gedaan. Het kan zijn dat een boot voor 90% past, maar er toch enkele details zijn die nog beter kunnen. Dan gaan wij aan de slag om de schoen te verbeteren, voor die extra 10% en de perfecte bootfitting te zorgen. Alle boots zijn aan de binnenkant thermisch moduleerbaar en ook aan de buitenkant zijn schoenen met de juiste tools vervormbaar. Al dat materiaal hebben wij in de winkel staan, zodat we je enkel naar buiten sturen met een schoen die perfect past. Grote warenhuizen kunnen die extra service doorgaans niet leveren.

    Of misschien heb je volgens de analyse nog een goede steunzool nodig om comfortabel te skiën? Ook daar kunnen we voor zorgen. We maken die zolen indien nodig zelfs volledig op maat.

  4. Ook na het skiën dragen we zorg voor je skiboots

    Tot slot bieden we de garantie dat we de schoenen ook na je aankoop blijven verbeteren. Eigenlijk kan je haast eindeloos aan skiboots blijven werken. Voelt iets toch niet goed aan, dan mag je altijd nog eens terugkeren. Of stel dat je na twee zorgeloze skivakanties een kwetsuur aan je enkel oploopt en de schoen hierdoor niet meer perfect zit, dan kunnen we hier wellicht nog iets aan doen. In veel gevallen doen we dit zelfs kosteloos.

Kortom, bij Topsport geniet je van een persoonlijke en professionele service die je in de gemiddelde winkelketen niet zult terugvinden. We zorgen ervoor dat je met de juiste schoenen naar de sneeuwgebieden trekt, zodat je geen pijn ervaart tijdens het skiën. Zo helpen we om je een aangename vakantie te garanderen, van de skipiste tot de après-ski …

Meer weten? Kom dan eens langs in onze winkel voor een analyse op maat!

Ontdek meer info en nieuws

Save the date! Op vrijdag 1 december  openen we de deuren van onze gloednieuwe winkel op de