Hoe kies je de juiste padelracket? 

Padel is momenteel een immense hype. Overal in ons land schieten padelpleinen als paddenstoelen uit de grond. Klassieke gravelterreinen worden omgebouwd tot padelpleinen en tennisclubs breiden hun aanbod uit waar mogelijk. Maar waar moet je op letten bij de aankoop van een padelracket als je met deze fantastische sport wil starten? 
 

Kies de vorm die bij je past 

Als je de padelrackets bekijkt, zijn er twee grote categorieën. Je hebt de ronde modellen en de modellen met een druppelvorm. Sommigen rekenen de diamantvorm als een aparte categorie maar die kan je gemakkelijkheidshalve bij de druppelvorm-rackets rekenen.  

De ronde vorm raden we aan voor beginnende spelers omdat deze rackets in het algemeen gemakkelijker in gebruik zijn en ook gemakkelijkere balcontrole bieden. Het is ook een type racket voor een iets defensievere speler.  

De druppelvorm biedt spelers iets meer snelheid, waardoor dit type racket beter geschikt is voor spelers die iets aanvallender zijn ingesteld. Ook wie al iets meer ervaring heeft met padel, is het best af met een druppelvorm-racket. 

Materiaalkeuze 

Net als bij het klassieke tennisracket kan je hier ver in gaan. Het materiaal waaruit de padelracket bestaat, bepaalt ook de flexibiliteit, de stevigheid en het gevoel. Je hebt iets zachtere en hardere rackets die invloed hebben op de slagkracht. De harde soort biedt iets meer balcontrole. Opnieuw hangt het af van welk type speler je bent: eerder aanvallend of verdedigend.  

Uiteraard is er ook een verschil in gewicht en bovendien kan het oppervlak ook wat invloed hebben op bijvoorbeeld de wendbaarheid. Het aantal gaten, de grootte en de positie van de gaten zorgen bepalen de luchtweerstand. Hoe meer en hoe groter, hoe minder weerstand. En dat maakt de racket wendbaarder – lees gemakkelijker in gebruik. Voor een recreatief speler maakt het minder uit, maar ook de oppervlaktestructuur speelt een rol. Meer ‘ribbels’ op het oppervlak geven iets meer grip op de bal. 

Laat je begeleiden 

Padel klinkt eenvoudiger dan tennis, maar vergis je niet. Er komt veel kijken bij de keuze van de juiste racket. Bij Topsport Lebbeke kan je terecht voor een breed gamma padelrackets. Laat je in de winkel begeleiden door onze experts bij de aankoop van een racket. De duurdere modellen kunnen ook altijd eens getest worden. 

Ontdek meer info en nieuws